Ποιοι ειμαστε

ποιοι ειμαστε

Το πολιτιστικό σωματείο Κέντρο Χορού και Πολιτισμού "Πολυμήλη" ιδρύθηκε το 2013, με έδρα την Καισαριανή Αττικής και σκοπό τη διάσωση, διαφύλαξη, διάδοση, αναβίωση και προστασία της ελληνικής χορευτικής λαϊκής παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων και του χορού ως τέχνη έκφρασης του ανθρώπου.

Παράλληλα, στοχεύει στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών και των φορέων για τα θέματα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού, καθώς και στην προαγωγή της τέχνης του χορού γενικά.

Στις δραστηριότητές μας περιλαμβάνονται η διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων σχετικών με το χορό, αλλά και εναλλακτικών μορφών εκγύμνασης που βασίζονται στο χορό.

Θεωρούμε τον χορό ως το κορυφαίο μέσο έκφρασης του ανθρώπου και τον απόλυτο συνδυασμό πνευματικής και σωματικής αρμονίας.

Πολυμηλη;

Ποια ήταν η Πολυμήλη...;

Όπως αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, η Πολυμήλη ήταν η πιο όμορφη του χορού. Κόρη του Φύλαντα, την είδε ο θεός Ερμής σε χορό προς τιμή της θεάς Αρτέμιδας και την ερωτεύτηκε. Απέκτησε από αυτόν ένα παιδί, τον Εύδωρο, που αργότερα συνόδευσε τον Αχιλλέα στην επίθεσή του στην Τροία.


...Τον άλλο λόχο ο Εύδωρος οδήγαγε, γεννημένος
δίχως στεφάνι απ την καλή χορεύτρια Πολυμήλη,
κόρη του Φύλα. Αυτή ο Ερμής την πόθησε μια μέρα
όταν την είδε μ άλλες νέες που χόρευε στη σκόλη
της χρυσοδόξαρης θεάς, της κυνηγήτρας κόρης,
κι ευθύς ανέβηκε ο καλός θεός κρυφά στον πύργο
και την αγκάλιασε, και γιο της έσπειρε λεβέντη,
γοργό πολύ στο τρέξιμο, στις κονταριές τεχνίτη•
π όταν κατόπι η Λευτερό, των πόνων η χαρίστρα,
έβγαλε το παιδί στο φως και του ήλιου ‘δε αχτίδα,
τότες την κόρη ο Εχεκλής, τ’ αφέντη ο γιος Αχτόρου,
την πήρε ταίρι σπίτι του βαριά πλερώνοντάς την,
και το παιδί τ ανάθρεψε με χάδια ο γέρο-Φύλας,
ολόψυχα αγαπώντας το σα να ταν γιος δικός του.
Ιλιάδα

η ομαδα συνεργατων μας

 • Χάρης Μπακόπουλος

  Ο Χάρης Μπακόπουλος είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με master στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών με συμμετοχή σε…

 • Marina of Athens

    Η Μαρίνα σπούδασε με την Rhea of Athens και ως επί το πλείστον με την κόρη της Piper και έγινε γνωστή…

 • Ναταλία Αργυράκη

  Η δασκάλα του τμήματος Hip-Hop, η Ναταλία Αργυράκη, έχει πολυετή εμπειρία στο χορό και τον απαραίτητο δυναμισμό που απαιτείται για τη διδασκαλία…

 • Μαρία Καλογερά

  Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασσικό χορό και στη συνέχεια με τον πρωταθλητισμό στην ενόργανη γυμναστική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακών…